עגבניות רוטב עגבניות וחומציות לשיניים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/07/2015 | 18:35 | מאת: נטע

יש לו בעיות של שחיקת שיניים, מקפידה על היגיינה. הבנתי שעגבניות הן חומציות עבור השיניים האם רוטב עגבניות הוא חומצי באותה מידה? האם חימום של העגבניות או של רוטב העגבניות נגיד במקרה של שקשוקה מפחית מההרס של החומציות עבור זגוגית השן?

שלום נטע, בעיקרון, כל אוכל מעלה רמת חומציות (גורם שינוי ברוק), כך שלא ממש משנה מה אוכלים, רמת החומציות בפה עולה. שתיית מים לאחר הארוחה או לעיסת מסטיק ללא סוכר יכולה לעזור בעניין. הסייג היחיד הוא לעיסת לימון, שבהחלט לא מומלצת וגורמת נזק לשן בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית