עליה וירידה של סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/07/2015 | 12:37 | מאת: ג

שלום רב, כידוע לי אכילה של דבר מה שומני ו/או חלבוני כגון אגוזים לדוגמה לצד פחמימה פשוטה כמו סוכר מאטה את עליית הסוכר בדם וקפיצת האינסולין. לאחרונה שמעתי ששילוב כזה של שומן עם סוכר מקפיץ את הסוכר מהר מצד אחד אך מצד שני הסוכר יורד לאט כלומר שהסוכרים בדם נשארים לאורך זמן גבוה יותר מאשר אם היינו אוכלים סתם פחמימה פשוטה שבה העליה והירידה מהירים..האם זה נכון? אשמח להסבר

שלום לך, לא שמעתי על עניין ה"קפיצה" אחרי אכילת סוכר עם שומן. באופן כללי, אכילת פחמימה בצירוף חלבון/שומן ובוודאי סיבים תזונתיים תאט את עליית הסוכר בדם, אך ישנם עוד פרמטרים כגון כמויות מכל דבר, סוג הפחמימה, מה אכלנו קודם ומתי, ועוד ועוד, עד חיידקי המעי שלנו שמגיבים אחרת אצל כל אחד.

מנהלי פורום תזונה קלינית