ויטמין D

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/07/2015 | 00:40 | מאת: רפי

שלום רב, בבדיקת דם לפני כחצי שנה התגלה לי חסר חמור של ויטמין D. היו לי רק 8 יחידות בדם, כשהנורמלי הוא כמה עשרות. התחלתי ליטול ויטמין בנטילה שבועית של 16,000 יחב"ל. השבוע נבדקתי והתברר שיש לי עכשיו רמה של 51 בדם. השאלה היא האם להמשיך באותו מינון של 40 טיפות שבועיות של 400 = 16,000? או להפחית את הכמות הניטלת? ואם כן - לכמה? תודה רבה!

רפי שלום, אם הבדיקות הן בננוגרם/מ"ל, אז התשובה היא שבהחלט לא להמשיך במינון הנוכחי, ולקדת למינון של 1000 IU ליום. אם הבדיקות הן ביחידה של ננומול/ ליטר, אז הנורמה הרצויה שאפשר להעגיע אליה היא סביבות 80. בדוק בבקשה את היחידות של התוצאות שקיבלת (המעבדה קובעת) ולפי זה תדע.

מנהלי פורום תזונה קלינית