סוגי לחם לחולי סכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/07/2015 | 10:46 | מאת: ורדה

אני בת 58- התחלתי טיפול בסכרת אחרי שלא הצלחתי להוריד משמעותית במשקל. שואלת במיוחד לגבי לחם מקמח קוסמין - עד כמה הוא מתאים למצבי. תודה

שלום ורדה, התגובה הגליקמית משתנה מאדם לאדם, ותלויה גם בפרמטרים נוספים כגון תכולת פחמימות בכל הארוחה והרכב הארוחה, עיתוי הארוחה, פעילות גופנית ועוד ועוד. אם התחלת טיפול בסכרת יש לגשת לתזונאי/ת (כדאי כבר עם רישום אכילה ומדידות סוכר) ע"מ להתאים את התפריט טוב יותר לאיזון סוכר מיטבי. נדרשים מס' מפגשים ללמידה וניסוי וטעייה אישיים, אך הדבר חשוב מאוד - זה המפתח לבריאות טובה בעתיד והפחתת סיכון לבעיות רבות המתרחשות עקב סוכר גבוה בדם. בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית