צבירת ממתיק מלאכותי?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/07/2015 | 12:38 | מאת: יאיר

שלום, האם זה נכון שממתיק מלאכותי נצבר במערכות הגוף? מפני שזה חומר לא טבעי שהגוף לא מכיר ולא יודע איך לטפל בו ולהפריש אותו? תודה

הי יאיר, לא מדויק.. חלק מהממתיקים מורכבים מחומרים אותם הגוף בהחלט מכיר ויודע "לטפל" בהם, חלק מופרשים כמו שהם ללא מטבוליזם. באופן כללי, כל הממתיקים בישראל בטוחים לשימוש באוכלוסיה בריאה וחוץ מחולי פניל קטנוריה (להם אסור אספרטיים) אין התווית נגד לאנשים עם מחלות כרוניות, וכיום נקבע כי שימוש בממתיקים עבורם הינו בטוח. אבל, הוכחת הבטיחות נקבעה ע"ב אוכלוסייה בריאה בלבד, ועדיין אין בסיס מחקרי רחב מספיק לקביעת המלצות עבור אוכלוסייה של חולים כרוניים.

מנהלי פורום תזונה קלינית