תפריט שבועי למניעת עודף אשלגן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/06/2015 | 21:23 | מאת: אביבה

שלום רב חמותי בת 86 עב86שני צינטורים אחרי שני התקפי לב יש לה סכרת ובדיקות לאחר הצינטור היה לה אשלגן גבוה אינה יודעת איך לסדר תפריט מסודר מודפס לה מה אסור לה לאכול , ומה שקורא היא נחלשת בעצם כי היא לא אוכלת כמעט כלום... מפחדת לאכול ... דחוף אם אפשר. תפריט שבועי לא בגרמים היא לא תתחיל לשקול...אשה בגילה תודה מראש

שלום אביבה, כיוון שטיפול תזונתי אינטרנטי מתאים יותר להנחיות כלליות ובוודאי לא למצב רפואי מורכב ובעל פרטים רבים יותר שאני משערת שאינם מופיעים כאן, חמותך חייבת לקבל ייעוץ מקצועי ופרטני ע"י דיאטן/ית. איני יודעת מה הרקע לאשלגן הגבוה, ערכים, מה מצבה כעת ועוד ועוד פרטים חשובים, ולכן עליה להוועץ (בעזרתכם כמובן) באופן מקצועי ומלא שייתן מענה גם להבטים כגון העדפות המזון שלה, מרקם מתאים וכו'. על מנת להבין קצת יותר ועד לזמן המפגש עם הדיאטן/ית אני מצרפת לך קישור לחוברת הסבר של עמותת עתיד, החל מעמוד 12 מפורט בנושא אשלגן http://www.atid-eatright.org.il/FilesUpload/DocumentPDF/0/1/780.pdf בברכה, שירה

מנהלי פורום תזונה קלינית