עומס גליקמי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/06/2015 | 15:00 | מאת: לוגי

שלום האם אדם עם רמות סוכר טובות בדם ( הן בצום והן בהעמסת סוכר 75) שאוכל מזון בעל ערך גליקמי נמוך כמו מנת פסטה 100-120 ג ( שלא בושלה אל-דנטה) תוצאת הבדיקה שעתיים לאחר הפאסטה ..( בהנחה שהוא התחיל תבדיקה מצום של 10 שעות בתוצאה תקינה ) תישמר גבוהה גם 3 ש' מתום אכילת הפסטה.?. שלא כבמזונות בעלי ערך גליקמי גבוה של אדם בריא אכילת מזונות בעלי ערך גליקמי גבוה התוצאה אמורה לחזור למצב ההתחלתי של הבדיקה שנערכה לפני שעתיים.... אבקש את תגובתך..( ד"א האם הבדיקות הנ"ל מתייחסות ל 100 ג מזון בלבד ? .... בתודה מראש לוגי

שלום, לא לגמרי הבנתי את השאלה. בכול מקרה ערך גלוקוז בצום של 75 אכן טוב, אבל אם בעמסה יש ערכים בלתי תקינים - זה הדבר היותר משמעותי שיש להתייחס אליו, כיוון שבדומה למבחן מאמץ ללב - ההעמסה היא כמו מבחן מאמץ לתפקוד בתחום הזה. לכן ערכים יכולים עדיין להיות תקינים בצום, אך מופרעים כבר בהעמסה - וזה סמן מוקדם לכך שכדאי לבדוק מה קורה ולפעול למניעה. ממליצה לגשת לרופא המתמחה בתחום, והוא בוודאי עובד עם דיאטנית.

מנהלי פורום תזונה קלינית