אומגה 3 בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/06/2015 | 14:07 | מאת: מעין

אשמח לדעת האם אשה טבעונית בהריון מומלץ שתצרוך קפסולות של שמן דגים או ניתן לקבל את חומצת השומן אומגה 3 ממקור צמחי(צ'יה או פשתן) לגבי טופו,האם מעבר לכמות מסויימת עלול להזיק?מהי הכמות שאותו כדאי לא לעבור? תודה רבה

למעיין, ישנו תוסף DHA טבעוני (גם בארץ) כך שטבעונית הריונית אינה חייבת לצרוך תוסף משמן דגים. מומלץ לפחות 200 מ"ג DHA בהריון, וכן לצרוך אומגה 3 ממוצרים מועשרים (כגון חלב סויה או דגני בוקר) וממקורות טבעיים-(חומצת שומן ALA) כגון אגוזי מלך, פשתן טחון, צ'יה אך כמובן לא להסתמך רק על המזון וכן לקחת תוסף. לגבי סויה, עדיף לצרוך כמה שפחות מעובדת (למשל טופו ולא שניצל סויה מעובד). למרות שחיפשתי רבות, לא מצאתי הגבלת כמות ספציפית אלא הנחיה לא לצרוך במינונים גבוהים, ולמרות שאין הרבה מחקר בנושא, סויה כחלק מהתזונה הרגילה נחשבת בטוחה במהלך הריון והנקה (בהנחה ואת בריאה ברקע).

מנהלי פורום תזונה קלינית