חלבונים באכילה טבעונית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/05/2015 | 07:13 | מאת: עדי

אני אוכלת במשך השבוע טבעוני ובסוף שבוע מעט עוף פעם אחת ביום. בחישוב שעשיתי אני אוכלת כ 45 גרם חלבון ביום בימים הטבעונים. החלבון שאני אוכלת מקורו ממנת קטניות ומדגנים כמו שיבולת שועל ואגוזים משקלי 52 .גובה 1.49. האם זה מספיק חלבון ליום?מה מקורות חלבון נוספים לטבעונים מעבר לקטניות אגוזים ודגנים?

שלום עדי, לפי הנתונים שציינת נראה כי יש לך יותר מ0.8 גר'/ק"ג חלבון וזה תקין. איני יודעת כיצד חישבת נתונים אלה והאם כללת את כל המזונות שאת אוכלת (גם בפירות וירקות יש חלבון- לא הרבה, אך בחישוב יומי מוסיפים עוד כמה גר') אך בכל מקרה זה מספיק. מקורות חלבון משמעותיים נוספים הינם סייטן (חלבון חיטה), טופו ושלל נגזרות של סויה, ואופני הכנה שונים של המקורות שציינת (למשל ממרחי אגוזים או קטניות). כמו כן כדאי שהדגנים יהיו מלאים.

מנהלי פורום תזונה קלינית