ירקות כתומים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/05/2015 | 09:06 | מאת: שרית

ציינו בפני כי אכילה מרובה של ירקות כתומים/אדומים - גזר , גמבה, בטטה - לא בריא היות ויש בהם קריאטין, ובכמות מרובה הכבד לא יודע להתמודד עם זה וזה יכול לעשות בעיות בכבד. האם נכון ? ומה נחשב "הרבה" . אני אוכלת הרבה ירקות באופן כללי מכל הסוגים . אני מביאה לעבודה כי נשנוש 3 גזרים וגמבה, וזאת בנוסף לכך שאני מוסיפה אותם לסלט של הצהרים והערב . האם זה נחשב הרבה ?

בירקות הכתומים/אדומים יש קרוטונואידים שונים, צבענים (פיגמנטים) של הצמח. הם מקור לויטמין A ונוגדי חמצון חשובים מאוד, כך שכנראה מי שסיפר לך התבלבל מעט. אכילת ירקות היא דבר מבורך וחשוב מאוד לבריאותנו, ולא ראיתי בכמות שציינת הפרזה כלשהיא. שיהיה בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית