חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/05/2015 | 10:33 | מאת: טל

שלום ראיתי את הסרט של אורלי וגיא על החלב ששם הציגו אותו כרעל מסוכן לאדם עם עודף הורמונים,אמרו שהחלב גורם למחלות רבות כגון סרטן ואוסטופורוזיס וכו'. התראיינו שם מיטב הפרופסורים בתחום ודברו נגד החלב. מה דעתך המקצועית בנושא?

להבנתי קטלוג מזון כ"רע" או "טוב" היא מאוד בעייתית, שכן גורמים רבים קובעים כיצד מזון ישפיע. בראש וראשונה הרקע הגנטי האישי של כל אחד ואחד מאיתנו, זה בשילוב עם מכלול התפריט שלנו יחד עם אותו מזון סםפציפי, והמשך בעיבוד המזון התעשייתי. לפכיך אצל אדם אחד שרגיש ללאקטוז למשל תהיה בעיה עם חלב, בעוד אצל אחר כלל לא. אצל מישהו שצריכת החלבון שלו גבוהה מידי אולי החלב יגביר חומציות ואצל אחר שאוכל דיאטה ים תיכונית שעשירה בפירות וירקות וגם מוצרי חלב, הבריאות תהיה מעולה. וכמובן החיה עצמה - ממה היא ניזונה, איך מגדלים אותה ועוד ועוד. הכיוון של אורלי וגיא היה לדעתי בעצם להתריע על כך שהיו רוצים לראות חלב מחיות שגדלו באופון יותר טבעי.

מנהלי פורום תזונה קלינית