לא יורדת במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/05/2015 | 16:31 | מאת: אור-לי

שלום רב, אני בת 52 שוקלת 67.7. מזה 3 שבועות מקפידה על תפריט דיאטה מאוזן של 1200 קלוריות. לא חורגת ואוכלת בריא!!!במשך 3 השבועות הצלחתי לרדת רק 500 ג"ר. מה לא בסדר אצלי? אני ממש מיואשת. אשמח לעצתכם המיקצועית

שלום לך, יש פה שני היבטים: האחד ציפיות ריאליות והשני מצב פיזיולוגי. לגבי ציפיות - 500 גרם לחודש זה בשנה 6 ק"ג שזה מאוד יפה. מבחינת ההיבט הםיזיולגי, הדיאטה אולי דרסטית מידי, וזה יכול לעכב את התהליך ולחבל בו. אינני יודעת מה היסטורית המשקל שלך לאורך השנים,אבל מגיל מסויים - במיוחד עם הפסקת המחזור החודשי, יותר קשה אצל חלק מהנשים גם לשמור על המשקל וגם להפחית במשקל. חשוב גם להבין שהפחתה במשקל עם דיאטה דרסטית, אשר עלולה לפגוע במסת גוף רזה ואיברים הצורכים אחוז ניכר מהאנרגיה היומית, יכולה אף להחריף את התופעה. לכן, במצב כזה רצוי מאוד להיכנס למסגרת מקצועית עם סיוע של דיאטנים ומומחי פע"ג - יש כיום רבים שהם גם וגם, כדי לבצע תהליך יעיל. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית