שאלה לגבי תפריט לבת שנה ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/04/2015 | 21:53 | מאת: אילנה

היי, הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים ונמצאת איתי בבית. עד היום הייתי נותנת לה את ארוחת הצהריים לאחר שהיא היתה קמה משנת הצהריים שזה יוצא סביבות שעה 3 וחצי - 4. עד שנת הצהריים הייתי נותנת לה : 8 בבוקר בקבוק מטרנה עם דייסת שיבולת שועל 9 ורבע בערך מעדן או קורנפלקס עם חלב 10 וחצי בערך סנוויץ עם ממרח 11 וחצי שעה פרי ואז היתה נרדמת לשנת צהריים וקמה לארוחת צהריים. רציתי לעשות לה שינוי ולתת לה את ארוחת הצהריים סביבות 12 ורבע בערך גם שיהיה לה סדר יום יותר מסודר וגם כהכנה לגן. ולכן רציתי לשאול מה ניתן לתת לה באיזה תדירות מרגע שהיא קמה בבוקר ועד ארוחת הצהריים שיהיה גם מזין גם משביע וגם שיהיה לה תאבון ומקום לארוחת הצהריים. בגדול סדר היום שלה הוא : קמה סביבות 7 וחצי סביבות 8 בבוקר אני נותנת לה בקבוק מטרנה עם שילוב של דייסת שיבולת שועל של מטרנה בבקבוק. ומפה והלאה עד 12 ורבע אשמח אם תוכלי להשלים לי מה לתת לה וכל כמה זמן שישאר לה מקום לארוחת הצהריים וגם שלא תהיה רעבה עד אז. ואגב כמה זמן צריך לחכות לאחר ארוחת הצהריים להשכיב אותה לישון? תודה רבה וחג שמח

אילנה שלום! ראשית התנצלותי על העיכוב בתשובה. אני מבינה שבתך בת שנה ושמונה חודשים. בגיל זה ילד מסוגל וצריך לאכול ה כ ל, ארוחות מסודרות כמו שאר בני הבית, מהמזון הביתי, תוך זהירות כמובן מחנק (נקניקיות, אגוזים ופיצוחים, סוכריות וכדומה). מהתבוננות בסדר היום שהיה - הבעיה העיקרית היא שכל שעה נתת לה ארוחה קטנה... במקום לעשות ארוחת בוקר מסודרת. המלצתי בד"כ לאחר שקמים (בעיקר אם בעתיד כשתלך לגן תקום יותר מוקדם 06:30-07:00) בקבוק, אין צורך בדייסה. כשיושבת לאכול בבוקר - ארוחת בוקר - אפשר לתת דייסה בקערה, ירקות, לחם, ביצה, גבינה, טונה - לא חסר... סביב 10 - פרי 11:30-12:00 ארוחת צהריים. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית