שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/12/2002 | 11:45 | מאת: אנט

1. איך מסייע הכרום פיקולונט בתהליך ההרזיה? 2. האם חומצות אמינו תורמות להרזיה והאם כדאי לקחת? 3. האם אבקות חלבון עוזרות להרזיה? 4. הכי חשוב - המוצרים שנמכרים כתוספי מזון -שהם שורפי שומן - האם זה באמת עובד?

אנט שלום! 1. כרום הינו מינרל הקשור במטבוליזם של פחמימות ופעילות האינסולין. יש התוויות למתן תוסף זה אך ברובן למצבי חולי או חסר מובהקים. לאו דווקא להשגת ירידה במשקל. אין זו תרופת פלא לירידה במשקל אך אני לא פוסלת את האפשרות שהוא יכול לסייע, במידת מה. מכיוון שאין לי נסיון אישי בטיפול בחומר זה, אסתפק במידע שמסרתי. 2. שימוש בחומצות אמינו (בעיקר ע"י ספורטאים), אינו מיועד להרזיה אלא לקדם תהליך של בניית שריר. גם זו אינה תרופה פלא להפחתה במשקל. 3. תשובה זהה ל - 2. 4. אין תוספי מזון ש"שורפים שומן". פעילות גופנית שורפת שומן. ישנם מס' חומרים היכולים לסייע לתהליך זה אך הם מעטים והשפעתם אינה דרמטית. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית