100 קילו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/01/2002 | 10:59 | מאת: אדווה

אני בת 30 ושוקלת 100 קילו, ניסיתי את כל הדיאטות אבל אין סיכוי שאני אוכל לחיות ללא שוקולד. אני לא שמנה מאוכל אני שמנה ממתוקים, הכוונה ללחם, שוקולד, ומעדני חלב. האם יש אפשרות לרזות ללא סבל?

11/01/2002 | 16:19 | מאת: adi

שלום לך אדווה יקרה, גם אני מתמודדת עם אותו סיפור (סיפור השוקולד מוכר היטב!!!!!!( מה שאני עושה הוא, הפכתי את עניין הירידה במשקל ושמירה עליו לאורח חיים נכון ובריא. דרכך לא תהיה סוגה בשושנים, אבל!!!!! אם תחשבי באופן חיובי, את תצליחי. אז הטיפים שלי הם: 1. לרשום כל מה שאוכלים!!!!! זה מעצבן, אבל גורם לך למצב של שליטה על מה שאת מכניסה לפה!!!! 2. בחרי לך בספורט שאת אוהבת, והתמידי לעסוק בו!!!!! 3. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם (טעמם של מוצרי הדיאט השתפר מאוד בשנים האחרונות וכמעט שאין הבדל (אפשר לומר שאין) בינם לבין המוצרים הרגילים(. 4. העיפי אויבים מהבית (החלפתי את דברי המתיקה במוצרים מלוחים דלי קלוריות שאותם אני פחות אוהבת, ואז אני יכולה להסתדר איתם במקרה של בולמוס(. 5. שתי המון מיים. 6. הוסיפי ירקות לארוחה וגם בין הארוחות ואם אינך אוהבת חיים, אכלי מבושלים!!!!! 7. רשמי לך את רשימת המטרות למענן רוצה את לרזות, והדביקי על המקרר. ברגעי שבירה, ענייני בהן!!!!! 8. אל תעברי את התהליך לבד. קבוצת תמיכה מאוד עוזרת!!!! 9. כמו שרומא לא נבנתה ביום אחד, כך את לא עלית למאה קילו ביום אחד. לכן, גם לא תרדי הכול ביום אחד. אפילו אחרי ירידה של 5 קילו, עשי שינוי!!!! עדי

12/01/2002 | 01:16 | מאת: זיוה

אדי יקרה.......ולאדווה כמובן...... אניעוקבת אחרי תשובויך מזה זמן מה..ועלי לומר לך דבר מה. מה שטוב לך.טוב לך !!!!!!!!!!!!! אדווה מבקשת עזרה שתתאים לה.ולא לך. נכון שהטיפים שרשמת הם עקרוניים ועובדים.אבל בזמן נתון זה הם טובים לך בלבד. אדווה צריכה אמנם לשנות הרגלי אכילה אבל על מנת שתגיע אל המנוחה והנחלה עליה לעשות דיאטה שתכלול את המוצרים שהיא אוהבת .אחרת שבור תשבור את הדיאטה וכל מאמציה ירדו לטמיון. לכן לא את ולא אני יכולות לבנות לה דיאטה. ולך אדווה.רק מילה אחת..אפילו אם את אוהבת מתוקים.תאכלי אותם אבל מילת המפתח היא במנון נכון. מספיק שתפחיתי קצת מהכמות שאת רגילה כל יום על מנת , שלדעתי, תהיינ ה תוצאות. אינני מדברת ממרומי האולימפוס.גם אני הורדתי כמות נכבדה של קילוגרמים ויודעת מהיכן את באה. שקלתי כמעט כמוך והשלתי מעלי 40 ק"ג אך עשיתי זאת בעזרת ספורט ...וגם בעזזרתו שומרת על המשקל כיום.....כשנה לאחר שהורדתי את המשקל העצום מעלי. מה לעשות.החיים אינם קלים בכלל ולנו בעלי הנטיה להשמנה בפרט!!!! אני בטוחה שכשתחליטי שזו מטרת חייך..ותשימי את עצמך במרכז.........תעשי את כל השינויים הנדרשים ותצליחי!!!!!! בברכה זיוה

אדווה שלום! נהוג לחשוב כי עיקר עיסוקן של דיאטניות הוא בנושא ההשמנה. דיאטניות המתמחות בעבודה בבית חולים בד"כ עוסקות בסוגיות מורכבות של הזנת החולה בתאום עם הטיפול הרפואי אותו הוא מקבל. מכאן אולי תביני כי טיפול בשמנה אינו תחום ההתמחות שלי ובכל זאת אנסה לענות לך. אין לי תפריטי קסם שיעזרו לך לרזות ללא סבל..., אין כאן קסמים. קיבלת כמה תשובות בפורום מבעלות ניסיון אישי שאולי ייתרמו לך מניסיונן. אני חושבת שהצעד הראשון שאת יכולה לעשות כדי להצליח הוא לשנות את הגישה. כל עוד תחשבי שהוויתורים שאת עושה כדי לרדת במשקל הם עונש, לא תצליחי. גישה חיובית יותר - אני מחליטה לשנות את הרגלי האכילה שלי כדי לרדת במשקל, להרגיש יותר טוב, להראות יותר טוב וכדי לשמור על בריאותי - זו הגישה איתה תוכלי להתקדם וגם להגיע להשגים. בהצלחה! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית