סוכר?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/02/2015 | 09:09 | מאת: מעין

בת 31 קובה 168 שוקלת 50. בריאה באופן כללי ופעילה גופנית. בבדיקות דם שעשיתי נמצא סוכר 96 (הייתי בצום כמובן). האם זה תקין או על הגבול? אני חוששת כי הטבלה מראה שהערכים צריכים לנוע בין 70-100 ואצלי זה ממש קרוב ל 100. תודה

מעין שלום, למרות שאת צעירה ומשקלך וגובהך תקינים התוצאה אכן גבולית. יתכן שזו תוצאה מקרית, אולי לא היית ממש בצום. אפשר לבצע בדיקות נוספות כמו המוגלובין A1C, או רמות סוכר לאחר ארוחה. אבל אם מסתמן שזה אכן הכיוון, מומלץ וחשוב מאוד בשלב זה לנסות להתחיל בפעולות מניעה. אני ממליצה לפנות לדיאטנית מומחית לנושא שתבדוק אתך מה קורה (ממש לא רק פחמימות, כולל השפעת הרכב השומנים בתפריט, רמות בדם של ויטמין D, אולי חסרים אחרים בעלי השפעה). מאיזה אזור בארץ את?

מנהלי פורום תזונה קלינית