סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/12/2014 | 20:22 | מאת: אבי

להלן מה ששתיתי ואכלתי היום: שוקו חצי ליטר קלוריות- 330 פחמימות- 56.5 מיץ ליטר קלוריות = 480 פחמימות= 120 מיץ חצי ליטר קלוריות= 220 פחמימות= 54 מיץ 200 מ"ל קלוריות= 86 פחמימות= 20 מעדן קלוריות= 192 פחמימות= 32 שוקולד קלוריות= 245 פחמימות= 21 הכל ביחד יצא 300 גרם פחמימות- מה זה אומר? האם זה אומר שהכנסתי לגוף שלי 60 כפיות סוכר? האם יכול להיגרם נזק מכך או זה בסדר כמות הפחמימות?

אבי שלום, בתפריט מאוזן הפחמימות מהוות מחצית בערך מהאנרגיה היומית, כך שכמותית 300 גרם פחמימות לגבר בוגר שצורך אולי יותר מ2400 קלרויות ליום, זה לא נורא לכאורה. אבל העניין אינו רק כמותי, כי אם גם איכותי. מה שמתואר פה זה המון קלוריות שמקורן מסוכר פשוט (בעיקר המיץ, אבל גם בשוקו, במעדן ובשוקולד). אני ממליצה אם זה יום אופייני לוותר על המיץ ברובו או כולו אפילו, ולהמיר אותו במקורות פחמימה בריאים (פירות, תוספות כמו אורז, בטטה, לחם מלא ועוד).

מנהלי פורום תזונה קלינית