שאלה בנוגע לתפריט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/11/2014 | 22:21 | מאת: לירון

שלום, אני בת 23. גובה 164 ס"מ, משקל 51. אוכלת תפריט של בערך 1300-1400 קלוריות. 1. האם התפריט מתאים לנתונים שלי? 2. במידה ואני רוצה להוריד 2-3 קילו, כמה קלוריות עליי לצרוך? תודה!

לירון שלום, יחס משקל לגובה אצלך נותן BMI - 19 זהו משקל הכי נמוך שמוגדר כנורמה לגובהך, וממש לא מומלץ לרדת במשקל, כי זו כבר סכנת תת משקל עם אובדן מחזור חודשי ופוריות. לכן - לא. התפריט אינו מתאים לנתוניך, ולא ברור מדוע את אוכלת תפריט כה מוגבל. זה יכול לפגוע בתקינות רמת חילוף חומרים ולגרום לחסרים בחומרים חיוניים - כי בכמות קלוריות שכזו קשה לספק את כול הויטמינים והמינרלים הנחוצים. אולי כדאי להתייעץ עם דיאטנית, להוסיף אם אינך עושה פעילות גופנית כייפית ולהעלות את כמות האוכל.

01/12/2014 | 18:17 | מאת: לירון

כמה קלוריות אני צריכה לאכול אם למשל ברצוני לשמור על המשקל הנוכחי?

מנהלי פורום תזונה קלינית