חלב -כן או לא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/11/2014 | 11:40 | מאת: מעין

בוקר טוב, מרוב אינפורמציה, כבר התבלבלתי. האם צריכת חלב בריאה לנו או מזיקה? אם לצרוך, מה לצרוך, ואם לא , אז מה במקום? ובעיקר בהקשר של תינוקות וילדים קטנים עד גיל ההתבגרות. תודה

מעין שלום! אתן לך תשובה המתייחסת לגיל הילדות. חלב ומוצריו מהווים מרכיב חשוב ועיקרי בתפריט לאספקת סידן. צריכת הסידן חשובה כמובן לגדילה והתחזקות העצמות. בגיל הרך מספיק לתת מנה או שתיים ביום. בגיל ההתבגרות דרישת הגוף לסידן מזנקת ואז יש להעלות את הצריכה אף ל - 4-5 מנות ביום. מסיבה זו אני רואה חשיבות רבה לחשיפת הילדים למגוון מזונות שמקורם בחלב. רבות העבודות שמראות על חסרים תזונתיים במשק הסידן אשר מתפתחים באוכלוסיות שנמנעות מצריכת חלב (מסיבות רפואיות או אידיולוגיות). על מנת למנוע זאת, הם נזקקים לנטילת תוסף סידן באופן יומי. ועכשיו הסתייגות - לצערי, מגוון משקאות חלב ומוצרי חלב הנמצאים כיום בשוק, מכילים יותר מידי תוספים וסוכרים. זה הופך אותם למזונות מעובדים שאינם מומלצים. לגבי חלק מהתוספים, אנחנו כבר יודעים שיש בהם פוטנציאל לגרימת נזק. מהסיבה הזו אני ממליצה בחום להורים, לקרוא הייטב את תויות המזון, לבחון את רשימת הרכיבים. להמנע ככל שניתן ממזונות שמכילים יותר מידי תוספים. מחלבות קטנות בד"כ מייצרות בשיטות יותר מסורתיות והמוצרים נטולי תוספים ובטוחים יותר לשימוש. בברכה, נועה

04/12/2014 | 08:09 | מאת: מעין

נועה תודה על תשובתך מה לגבי אי ספיגת סידן ממוצרי חלב? ומה לגבי חוסר יכולת הגוף להתמודד עם מוצרי החלב? מה עולה על מה? האם לא עדיף לנו לצרוך סידן ממקורות אחרים מהצומח, והאם המקורות הללו יספקו את הגוף? תודה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית