סוכר כרכיב טבעי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/11/2014 | 21:16 | מאת: אלון

שלום האם לפי חוקי המזון בארץ סוכר הנו רכיב טבעי ויכול להיכלל ברשימת רכיבים של מוצר שעל אריזתו מוצהר "מרכיבים טבעיים בלבד"

שלום אלון, החוק פה לדעתי אינו רלבנטי לעובדות. העובדה היא שסוכר הינו חומר טבעי ומקורו בטבע. אמנם הוא עובר לצערינו תהליכים רבים של ליטוש שמשאירים אותו עם קלוריות בעיקר ומחסירות ממנו רכיבים תזונתיים טובים אחרים (בדומה לקמח לבן ואורז לבן), אך זה אינו משנה את עובדת היותו טבעי. האם טוב לצרוך ממנו בכמות רבה, ולמי פחות מומלץ, זו כבר סוגיה אחרת.

מנהלי פורום תזונה קלינית