תזונה בריאה לילדים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/11/2014 | 21:30 | מאת: ירון

שלום רב. הייתי שמח לקבל מספר המלצות לפתיחת הבוקר טרם בית הספר לילדים בגיל 10-13 לא דברים עם הרבה סוכר כמו קורנפלקס וכו. מה אפשר לתת לפני הליכה לבית הספר שיש חו ערכי תזונה טובים וללא הרבה סוכר אם בכלל? עד כה נתתי להם שוגי או קורנפלקס אבל זה מתוק על הבוקר. אשמח לרעיונות אני מדגיש זה לא הכריך לבית הספר אלא הארוחה הקטנה לפני הליכה ללימודים. ירון

ירון שלום! המטרה העיקרית של פתיחת הבוקר היא אספקת גלוקוז (מקור האנרגיה למוח) לאחר הצום של הלילה. כמובן שההמלצה היא להתמקד בפחמימות מורכבות, עם תכולה נמוכה ככל האפשר של סוכר פשוט. יחד עם זאת לא טעות לתת מעט סוכר. אפשר למצוא מוצרים (כמו דגני בוקר למשל) שמבוססים על פחמימה מורכבת, עם תכולת סוכר פשוט נמוכה. עניין של השוואת נתונים. אני נמנעת כאן מלהמליץ על מוצר ספציפי אך קיים. כמו כן, תמיד אפשר סנדוויצ'ון קטן. גם פרי יעשה את העבודה. בברכה, נועה

30/11/2014 | 20:06 | מאת: ירון

שלום לך. אני נותן לילד הגדול קורנפלקס משתדל עם מעט סוכר ושיהיה עם חיטה מלאה יש כזה בטעם קינמון. לילד הקטן אני נותן או קרקר חיטה מלאה ועם 4 שקדים טבעיים האם זה בסדר ? כמובן שלקראת 10 יש להם כריך פעם עם טונה , חביתה , פסטרמה וכו.. ירון

ירון שלום! נשמע לי מצויין! בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית