בורגול וכוסמת הם דגנים מלאים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/08/2014 | 13:00 | מאת: לימור

האם בורגול וכוסמת הם דגנים מלאים והאם יש בהם מספיק סיבים תזונתיים כאשר אני אוכלת כל יום אחד מהם בכמות של נפח של 2-2.5 כוסות מלאות בגודל של 200 מ"ל ? חוץ מזה אני אוכלת כל יום ירקות מגוונים (פלפלים בכל הצבעים מלפפון עגבניה גזר שמיר) אבל לא אוכלת פירות. תודה.

04/08/2014 | 16:42 | מאת: דנה ויינר

שלום לימור, בהחלט מדובר בדגנים מלאים. בכל מנה בורגול יש כ-12 גר' סיבים ובכוסמת 7 גר' סיבים בממוצע. תוסיפי לזה ירקות את בהחלט יכולה להגיע למנה יומית יפה של סיבים תזונתיים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית