דיאטת אטקינס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/07/2014 | 17:02 | מאת: פיני

האם דיאטת אטקינס יכולה לספק מספיק פחמימות? האם היא מסוכנת? דרך אגב, האם ניתן לקבל את כל הפחמימות הדרושות לנו מאכילת המון המון ירקות מבושלים.

31/07/2014 | 17:06 | מאת: דנה ויינר

שלום פיני, הרעיון שהיא לא מספקת מספיק פחמימות בהתחלה ואז נוצרים קטונים שגורמים לפירוק שומן מוגבר יותר ומשם אנו מייצרים גם גלוקוז וקטונים לשימוש המוח ותאים חיוניים אחרים. דיאטת אטקינס מתחילה עם מעט פחמימות ועולה עם הזמן למינימום הדרוש. ולא, בירקות מבושלים אין מספיק פחמימות לספק אותנו, אלא אם כן מדובר בכמויות גדולות של ירקות עשירים מאוד, וגם אז בקושי. ואני לא מדברת על מינימום. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית