לתזונאיות כיצד אפשר להוריד את הסוכר בדם?.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/07/2014 | 14:38 | מאת: יוסי

שלום לכולם שמי יוסי, לפני כחודש נמצא לאימא שלי בבדיקת דם סוכר גבווה 187. הרופא המליץ לאימא שלי לקחת כדור "גלוקומין" להורדת סוכר בנוסף להתחיל לעשות "ספורט" (עושה איתי שעה ביום הליכה יחד) ודיקור סיני שיכול להזרים לה דם תקין. אימא שלי קיבלה את כל הדברים שהוא המליץ לה והתחילה לבצע. כמו כן לאחר שבוע "הכדורים" גרמו לאימא להרגיש לא טוב ובהתייעצות עם הרופא הוא החליט להפסיק לה אותם ולבצע את שאר המשימות שהוא נתן לה חוץ מהכדורים. עכשיו לאחר חודש למרות הספורט,דיקור סיני,ושבוע אחד בלבד של הכדורים הסוכרת עלתה לה ל 190. אני אומנם לא רופא אבל אני משוכנע שמדובר כאן מעבר לספורט ולכדורים כמו שאני מכיר את אימא שלי היא לא אוכל נכון לכן החלטתי לקבוע לה תור לדיאטנית כרגע. השאלות שלי הם כאלה: 1.האם לאימא מומלץ לאכול כתחליף לפחמימות אורז מלא, בטטות,פסטות מקמח מלא?.האם פחמימות כאלה מסוכנות הרבה פחות למדד הגליקמי של מאשר הפסטות הרגילות,תפוחי האדמה הרגילים והאורז הרגיל?. (אגב אסור לה לאכול גלוטן) 2.אימא שלי אוכלת במתוקים עוגיות שוקלד צ'יפס בלי סוכר,משתמשת באבקת אפיה "פודינג וניל" ללא סוכר של "גלעם" ואוכלת לחם כפרי של green line ללא גלוטן (אסור לה גלוטן). האם במקום בכל הממתקים האלה שאין בהם סוכר(אבל סוכרזית כן) כדי להחליף אותם בפירות טבעיים כמו ענבים,בננות,אפרסקים וכו?. כן אני יודע שאתם לא תחליף של תזונאית אישית אבל עד "השבועיים" שאימא שלי מחכה לתור רציתי לדעת האם הדברים שרשמתי לכם שהצעתי לה לאכול יותר מומלצים לה ממה שהיא אוכלת עכשיו? אני לא רוצה שהיא תמשיך לעשות לעצמה נזק עד שהיא תפגוש את הרופא. בברכה יוסי.

31/07/2014 | 16:47 | מאת: דנה ויינר

שלום יוסי, 1. בהחלט הן יכולות להיות מומלצות יותר, אך גם הן מוגבלות בכמות. 2. לאו דווקא, אפשרי, אבל זה עניין כמותי . נזק לעוד שבועיים מסוכר 190 לא יקרה, זה לא מעכשיו הסוכר הנוכחי. אני מניחה שמה שהיא הרגישה עם ההגלוקומין זה בחילה, שלרוב עוברת אחרי כמה ימים. במידה ולא, יש תרופות אחרות גם כן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית