יין אדום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/07/2014 | 21:24 | מאת: אורן

שלום, ידוע כי ישנן יתרונות לצריכה מתונה של יין אדום לבריאות הלב בגלל הפוליפנולים שבו. רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בין יין אדום יבש ליין אדום מתוק יותר כמו יין מבושל (יין קידוש)? תודה, אורן.

31/07/2014 | 16:57 | מאת: דנה ויינר

שלום אורן, למיטב זכרוני ההבדל העיקרי הוא מקור הענבים והחביות בהם הותססו. לצערי, מחקרים בתחום היין האדום ממקור ישראלי לא נעשו הרבה, ולכן אין מקור להשוואה. כמו כן, המחקרים טובים יותר באנשים שרגילים לתריכה זו, אין המלצה להתחיל בכך, אם לא עשית זאת עד כה. יש אמצעים לא פחות מומלצים כדי לשפר את בריאותך. בכל מקרה, כוס יין אדום ביום קרוב לוודאי לא תזיק, אך מי יותר מומלץ- אין ממש הוכחה נחרצת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית