תזונת תינוקת בת 8 חודשים כמעט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/06/2014 | 15:43 | מאת: גלית

שלום ,אני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל אף פעם לא כתבתי בפורום :) הבת שלי בת 8 חודשים כמעט כפי שציינתי. התחלתי איתה את שלב הטעימות מגיל 4 וחצי חודשים התחלנו מירקות (כמעט כל סוג) ואז גם בגן התחילו לתת לה בהדרגה. לפני מספר ימים פנתה אליי המטפלת שלה בגן ואמרה לי שהילדה לא רגועה אחרי שעתיים היא כבר שוב רוצה עוד לאכול וזה לא הגיוני לילדה בגילה, אמרה שעליי להתייעץ עם טיפת חלב שלא יהיו לה הפרעות אכילה (נחרדתי לשמוע דבר כזה בכלל). העניין הוא שבסופי שבוע שישי שבת התזונה שלה לגמרי בשליטתי והסברתי לה שאני לא נתקלת בשום בעיה! חשוב לי לציין כי מאז הטעימות ועד היום... הבת שלי כבר התנסתה במגוון רחב מאוד של מאכלים והיא כבר אוכלת אותם כאשר נמצאת איתי. לדוגמה למשל של תפריט בשבת... בבוקר תמ"ל 180 מ"ל, בארוחה הבאה מקבלת מנת פירות יפה, הארוחה שאחרי מקבלת מנת מרק ירקות טחון עם עוף וקוסקוס וסוג קטניות כלשהו או למשל פסטה לתינוקות עם עוף טחון ורוטב עגבניות, בארוחה שאחרי מקבלת ביצה מקושקשת עם גבינה או קוטג', ובארוחה האחרונה לפני השינה מקבלת שוב 180 מ"ל תמ"ל יחד עם דייסה של מטרנה מעורבת. כמובן שזוהי רק דוגמה אני משתדלת מאוד לגוון לילדה באוכל. וכמובן שלפעמים אם אנחנו בטיול או משהו יוצא שאני מחליפה ארוחת מוצקים אחת בבקבוק. כך שלדעתי הלא מקצועית בכלל!! הילדה שלי אוכלת בבית מצויין! המטפלת שבה על דבריה גם ביום שאחרי, וביום שאחריו ובינתיים חשבתי לעצמי מה יכולה להיות הבעיה? אז סדר יום האוכל אצלהם בגן - אני מביאה את הילדה אחרי שכבר אכלה בקבוק של בוקר בבית, הארוחה הבאה בגן היא מנת פירות אותה אוכלת בשמחה והארוחה הבאה היא מרק ירקות אותו היא מסרבת לאכול מעבר לכמה כפיות בודדות. חשבתי לעצמי ואמרתי להם בהסתמך על היכרותי עם התזונה שלה בסופי שבוע שכנראה המרק לא טעים לה. יש לציין כי בגן לא מתבלים כלל את האוכל פרט לסלרי למשל שום ובצל אותם מוציאים לפני הטחינה - מה שאני עושה גם בבית אך גם מוסיפה מעט תיבול מתוך מחשבה כי הילדה צריכה לאכול ממאכלי הבית. הסברתי להם כי בהתחלה גם לי הייתה בעיה עם המרק - הבת שלי הייתה יורקת עליי את האוכל ולא מוכנה בשום פנים ואופן לבלוע כפית. עד שעשיתי נסיון ותיבלתי מעט - נסיון שלאחריו הילדה טרפה את הצלחת. הסברתי והצעתי להם להמליח מעט.... מאז ההצעה שלי ועד היום - לא בוצע שום דבר והילדה לא אוכלת מספיק ירקות ולכן לא שבעה ולכן משלימים לה עם עוד בקבוק. דבר נוסף חשוב לציין הוא כי ביום שבו היא בגן יוצא כי היא מקבלת במהלך היום 4 בקבוקים (2 מתוכם בגן). ולפי דעתי זה דבר שפוגע בתזונת הבת שלי כיוון שאמצע שבוע וסוף שבוע זה משהו אחר לגמרי מבחינת התפריט שלה. מאוד מפריע לי ואני מרגישה שלא מספיק תזונה שכזו כאשר היא בגן. אשמח לתשובה מכם כיוון שאני קצת מתוסכלת ושוקלת בעקבות כך ממש להחליף גן (הרי מאוד נוח לדחוף בקבוק וזהו). ההרגשה לא נעימה גם וההתייחסות לנושא הזה תוך הטלת ה"אשמה" על כך שהילדה רעבה תוך פרק זמן מאוד קצר עליי.

גלית שלום! ראשית מאוד חשוב לי לחזק אותך! ניכר שאת מקדישה מחשבה ותשומת לב לתזונתה של בתך ובהחלט נראה לי שאת פועלת נכון. כמה דגשים שאני יכולה להוסיף שאולי יעזרו (ואולי לא...). 1. אכן לא רצוי ולא מומלץ להוסיף תבלון בגיל הזה. יחד עם זאת מותר להפעיל שיקול דעת וגמישות... 2. אפשר וכדאי לבחון האם הילדה תענה יותר למרקם מעוך ולא טחון. מצרפת לינק שמבהיר זאת ויזואלית (תתייחסי לתמונות, פחות למלל...): http://www.ngala.com.au/You-and-Your-Family/Babies-3-12-months/About-Nutrition-for-Babies-3-12-months/Introducing-Solids/Introducing-Solids-Guide ממליצה גם לתת לה כפית לאחוז בעצמה (זה יעזור לתחושת השליטה והעצמאות). בין לבין אפשר גם להאכיל. 3. אני מאוד ממליצה, בלי קשר לסיפור שלך, לתת כשעה אחרי ארוחה עיקרית, השלמה של בקבוק. כך ניתן לראות בהדרגה שככל שהאכילה של המוצקים מתקדמת, הילד משלים פחות תמ"ל, וכשמגיעים לכ - 30 מ"ל, אפשר להפסיק את הבקבוק. מהניסיון עם הילדים הפרטיים שלי, ההשלמה של צהריים הגיעה גם עד גיל 14-16 ח'. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית