צבעים וויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/12/2013 | 14:44 | מאת: מאיה

שלום ידוע לי שחשוב לגוון בפירות וירקות ולאכול משלל הצבעים כדי לקבל את כלהויטמינים החשובים . לכל ירק/פרי יש את הצבע שלו ואיתו ובשל כך מכיל ויטמינים ומינרלים מסומים. שאלתי היא- בהנחה אשני מעונינת לגוון באכילה של הירקות כדי לקבל באמת את כל הויטמינים- האם זה משנה מאיזה פרי/ירק אני בוחרת לאכול? אסביר את כוונתי- למשל בעגבניה יש ליקופן בשל הצבע האדום- האם זה משנה אם אוכל עגבניה או ירק אדום אחר (למשל אבטיח)?שניהם אדומים ולשניהם יש ליקופן- האם זה משנה מאיזה מהם אצרוך את הליקופן? שאלה שניה היא- אני מעדיפה לאכול ירקות במקום פירות כדי לחסוך בצריכה קלורית/סוכר- אם ככה האם זה משנה אם אוכל את כל סוגי הירקות ובהם אגוון עם הצבעים במקום לצרוך פירות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
31/12/2013 | 14:55 | מאת: דנה ויינר

שלום מאיה, ההמלצות הנ"ל הינן דרך להגיע לאוכלוסיה שבעיקר לא אוכלת מספיק ירקות ופירות, ולא לאלו שמודעים ויודעים. המטרה היא לצרוך באופן מגוון מכל הסוגים, מכל הקבוצות ולא משהו ספציפי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית