תזונה על בסיס טחינה לחולי סכרת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי, יש לי המוגלובין A1C 6.8 כך שבימינו מאבחנים אותי כחולה סכרת סוג 2 (סוכר בצום והעמסת סוכר דווקא תקינים). קראתי על אנשים שהגבילו את צריכת הקלוריות ל500 ביום בלי פחממות בפיקוח רפואי ונרפאו מסכרת, אני מאוד אוהב לאכול טחינה גולמית ומסוגל גם לאכול אותה בלי שום דבר, ורציתי לשאול האם יהיה מומלץ לנסות לפרק זמן כלשהוא לעבור לדיאטה המבוססת על אכילת 200-300 גרם טחינה גולמית ליום + ירקות/אגוזים וגם ביצים ובשר פה ושם (כלומר מה שצריך כדי להשלים לדיאטה מאוזנת מבחינת ויטמינים/מינרלים/חלבונים וכו, רק בלי לחם או יותר מדי פחממות אחרות). התהייה העיקרית היא האם נחקרה דיאטה המבוססת על כאלו כמויות של טחינה והאם יש סיכוי שכמויות כאלו יכולות להיות מזיקות אכשהוא? וגם לאיזה מספר קלוריות כדאי להגביל את הדיאטה בשביל הסכרת (אני מאוד רזה אגב, 178 ס"מ ו62 ק"ג). תודה, רועי.
שלום רועי, התשובה היא לא, זה לא נחקר וגם לעניות דעתי לא מומלץ. אל תשכח שטחינה עשירה גם בפחמימות. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה