דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/11/2002 | 20:57 | מאת: השמנמן

היי מי שיכול לעזור לי אני אשמח, אני בן 17 בחור פעיל מסיים ללמוד כל יום ב7-8 בערב ומה לעשות גם דיי שמן, אני חייב לציין שלא נתקלתי בבעיות בספורט חוץ מתוצאות קצת גרועות אבל דיי ממוצעות, ושאלתי היא איך לעשות דיאטה שתשתלב ביומיומיות שלי בתודה- השמנמן

18/11/2002 | 12:27 | מאת: אופק

שלום! דבר ראשון, אין איך להמנע מתזונה נכונה. אם אתה נמצא רוב היום מחוץ לבית, אתה צריך להקפיד על תזונה מאוזנת, ושתיה מספקת. אתה יכול לנסות במקום לנסוע ברכב לכל מיני מקומות, ללכת ברגל ואף לרוץ. יש תרגילים פשוטים שאפשר לעשות בבית בעזרת משקולות, בלעדיהן, ובנוסף תרגילי בטן. כמובן, שאם יש לך כוח אחרי יום קשה ללכת למכון כושר, זה מומלץ (זה מהנה, ונותן מסגרת). בהצלחה! אופק.

18/11/2002 | 21:12 | מאת: adi

שלום לשמנמן, בנוסף למה שאופק אמרה: 1. תרשום כל מה שאתה אוכל. 2. באמת לעשות ספורט. 3. תעדיף מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. תשתה המון מיים. 5. תאכל המון ירקות (לא מטוגנים(. 6. תזכור שירידה איטית היא הכי בריאה. 7. על כל 5 קילו שאתה יורד, תעשה שינוי. 8. תהליך כזה חייב להיות תחת פיקוח של איש מקצוע או קבוצת תמיכה ובכל מקרה של רופא המשפחה שלך. 9. התהליך לוקח זמן כי לא רק צריך להיפטר מקילוגרמים עודפים, אלא גם מהרגלים רעים. מקווה שעזרתי עדי (שינוי צריך לבוא מראשו של אדם ולא מקיבתו(

19/11/2002 | 14:39 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

שלום לך ייעוץ של דיאטנית קלינית יכול לעזור לך לרדת במשקל תוך בניית תפריט אישי המותאם לסדר היום שלך ולהרגלך. לא הצגת בשלתך את המשקל והגובה שלך. המשקל והגובה יכולים לעזור לנו לחישוב ערך הנקרא BMI המשמש לנו להערת מצבך התזונתי (בכמה עודף משקל אתה נמצא). לכן מה שאתה יכול לעשות: לחשב בעצמך את ה BMI ע"י הנוסחה הבאה: משקל / גובה בריבוע (הגובה במטרים). למצוא את עצמך באחת מהקטגוריות הבאות: השמנת יתר BMI> 30 עודף משקל 25 < BMI ועד BMI < 30 משקל תקין BMI בין 19- 25. במידה ואתה נמצא במצב של השמנת יתר אתה זכאי ליעוץ של דיאטנית בקופת חולים. במידה ואתה נמצא רק בעודף משקל יתכן ולא יתאפשר לך יעוץ דרך קופת חולים ולכן ביכולתך לפנות לדיאטנית במסגרת פרטית. בהצלחה נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית