אנמיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/11/2002 | 13:30 | מאת: אלי

שלום עקב מחסור בברזל הוגדרה לי דיאטה רוויה בברזל איזה מרכיבים ממולצים ליצירת תפריט? תודה

16/11/2002 | 17:15 | מאת: אופק

שלום! מזונות העשירים בברזל הם בשר, קטניות ודגנים מלאים. (על פי המורה לביולוגיה) בהצלחה! אופק

17/11/2002 | 14:50 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

אלי שלום: הברזל נספג בצורה הטובה ביותר ובכמות הגדולה ביותר כאשר מקורו מן החיי (בשר, עופות, דגים). מזונות עשירים בברזל הם: כבד, בשר בקר, בשר הודו דגים למינהם, ביצים. ברזל שמקורו מן הצומח ספיגתו פחות טובה וכמו כן צריכת מזונות צמחיים רבים עשירים בברזל יכולה לפגוע בספיגת מינרלים אחרים. (מזונות צמחיים עשירי ברזל: שומשום, חלבה, טחינה, שקדים גרעיני אבטיח או גרעיני דלעת) ישנם מזונות המעכבים ספיגת ברזל כמו שוקולד, קוקה קולה, ענבים ואף תרד עקב חומצה אוקסלית המצויה בהם. סידן המצוי בעיקר במוצרי חלב גם הוא מפריע לספיגת ברזל וכן לא מומץ לשתות קולה או לאכול מוצרי סידן יחד עם מזונות עשירים בברזל. ויטמין C עוזר לספיגת ברזל. מומלץ למשל לשתות מיץ תפוזים במקום קולה בארוחת הצהרים. במידה ורמות הברזל נמוכות מאוד כדאי להתייעץ עם רופא לגבי צריכת ברזל בכדורים עד שיפור הרמות ולאחר מכן להקפיד על תזונה עשירה בברזל והעקרונות שציינתי. בהצלחה נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית