פרוקטוז ולקטוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום ליועצי הפורום היקרים!גיליתי שאני רגישה לפרוקטוז ולקטוז.ביקרתי אצל תזונאית היום.ייעצה להימנע ממאכלים הגורמים לגזים כי כתוצאה מהרגישות סבלתי מהתופעה. ברצוני לדעת האם מותר: לתבל באבקת מרק, גומי לעיסה ללא סוכר, תבלינים:כורכום, פפריקה מתוקה,כמון,שמיר מיובש.והאם עדיף להשתמש בשמן זית או קנולה. בתודה מראש!יפעת
לקריאה נוספת והעמקה
שלום יפעת, מותר לתבל באבקת מרק, אבל עדיף תיבול עם תבלינים טבעיים. מסטיקים ללא סוכר מכילים תחליפי סוכר היוצרים גזים נוראיים, לא מומלץ. לגבי התבלינים שציינת, אין בעיה. שמנים, אפשר גם וגם במקביל. בברכה,דנה
דנה שלום, מי שמסטיק לא גורם לו גזים בכלל, האם יש מניעה שילעס מסטיק (אחד ביום, למשל)? מאידך, האם אין/יש למסטיק יתרונות בריאותיים? בברכה, אלי