BMI

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/11/2002 | 13:23 | מאת: דן

שלום אני כבן 29 , גובה 1.76 רציתי לדעת מהו טווח המישקלים עבורי - לפי חישוב BMI, ובנוסף, מה זה אומר שני הספים איך לדעת מהו המשקל הנכון בו לא אהיה מלא אלא אשאר רזה?? האם בגבול העליון של ה- BMI (מהו ??) אני אהיה שמן - אראה שמן ? מהו ה - BMI הדרוש על מנת ליהיות במשקל תקין לגם להישאר רזה!! (לא מלא !!!) ??? החישוב פחות היה חשוב לי שאלתי יותר התמקדה במה משמעות הטווח 20 - 25 מה ההבדל בין 20 ל- 25? האם ב - 25 אני כבר במצב של מלא?? מה ה - BMI שנידרש - ומכאן משקל אשר בו אני אהיה רזה ולא "מלא" או התחלה של שמן.?? אני לא מבין מה ההבדל בתנועה על טווח זה בין הערכים ומה המשמעות עבורי ועל המראה החיצוני??

דן שלום! הטווח 25-20 מוגדר כטווח הבריאות, כלומר על פי תוצאות מחקרים מצטברות, כאשר נמצאים במשקל בתוך הטווח, הסיכוי לחלות או למות ממחלות הקשורות בהשמנה או תת משקל יורד. הטווח הנ"ל אינו מגדיר רזון, חיטוב או טרנדים אופנתיים. נכון יהיה לומר שמי שנמצא בסף התחתון יראה רזה יותר לעומת זה שנמצא בסף העליון אך אין זה מדויק תמיד. לדוגמא (שמאוד רלוונטית לגברים), מסת שריר שוקלת יותר ממסת שומן ונראית טוב על הגוף - רזה וחטוב. לכן יכול להווצר מצב שבו גוף בעל מסת שריר גדולה יהיה כבד ובחישוב BMI יהיה אף גבוה מ - 25. אף על פי כן גוף זה בהחלט יכול להראות רזה. הדרך הכי טובה להשפיע על האופן בו הגוף נראה היא לעשות פעילות גופנית, אפשר בהדרכה לפעילות המותאמת לאופן בו אתה מעונין שגופך יראה. אם אתה בכל זאת מעונין במספרים אז טווח משקל תקין עבורך הוא 62 עד 77 ק"ג. מקווה שעניתי על שאלתך. נועה

04/11/2002 | 16:15 | מאת: דן

אבל מישקלים אלו שציינת, עבורי, אינני שרירי כלל וכלל ואני לא בעל מבנה גוף רזה. מהו התחום בו אני אוכל להראות רזה (לא להגיע למצב של מלא אפילו) על סמך ניסיונך כדיאטנית אני בטוח שאת יכולה להעריך על סמך הכירות עם אנשים ומטופלים שונים בעלי מבנה גוף שונה ומישקלים שונים

מנהלי פורום תזונה קלינית