תזונה לאחר קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/11/2002 | 09:27 | מאת: תיקי

בס"ד אני בת 31. עברתי ניתוח קיצור קיבה לפני 8 ימים בשיטת ה"טבעת מתכוננת". נאמר לי ע"י הרופא המנתח, רק לשתות בשבוע הראשון. החל מהשבוע השני, הוא אמר, ניתן להסיף מזון מרוסק. למה הכוונה? איזה סוגי מזון מותרים? באיזה מרקם? באיזה כמות? אודה על תשובות מהירות כי כפי שציינתי כבר 8 ימים לא בא אוכל לפי...... ואני רעבה!!!!!! תודה רבה.

05/11/2002 | 14:55 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

תיקי שלום צר לי שכבר 8 ימים לא בא אוכל אל פיך. איני יודעת היכן עשית את הניתוח, אך האם לא נפגשת עם דיאטנית במחלקה לאחר הניתוח על מנת שתדריכך כיצד להתנהג מבחינה תזונתית? האם לא נתנו לך חוברת או לפחות דף הדרכה? אם התשובות לכל שאלותי הן לא אז צר לי מאוד.... קשה לייעץ דרך יעוץ מלא דרך האינטרנט בכל מקרה למנותחים ניתוח מסוג זה אנו בד"כ נותנים את ההמלצות הבאות מבחינת התקדמות באכילה: שלב 1 :יום עד יומים ראשונים - שתיה של נוזלים בלבד כמות של 1/3 כוס כל 45 דקות תוסף של מולטיוימין נוזלי (לא כדור) תרופות מרוסקות (במידה ונוטלת תרופות נוספות) שלב 2: שבועים עד שלושה - מזון נוזלי מלא ( כל דבר צריך לעבור דרך הבלנדר) 3 ארוחות גדולות ו 3 ארוחות ביניים המשך צריכת מולטיויטמין (לפחות במשך כל השנה הראשונה) תרופות עדיין מרוסקות שלב 3: לאחר סיום שלב 2 (כשבועים עד שלושה מהניתוח) - דיאטה רגילה תוך הקפדה על ההוראות הבאות 1. אכילה איטית 2. לעיסה טובה 3. הימנעות משתיה ואכילה בו זמנית 4. הימנעות ממזון עשיר בקלוריות ריקות כמו כן למען הצלחת הירידה במשקל כדאי לשלב פעילות גופנית כחלק בלתי נפרד מאורח החיים. במידה ואת נמצאת במעקב אצל רופא בקשי ממנו הפנייה לדיאטנית העוסקת בתחום. במידה ואינו עובד עם דיאטנית הפנייה לדיאטנית בקופת חולים. מומלץ להיות במעקב אצל דיאטנית על מנת שתוכל להעריך את צריכת המזון שלך מבחינת סה"כ הקלוריות וכן מבחינת ההרכב ושתוכל לספק לך פיתרונות לבעיות שעלולות להיוצר. כפי שציינתי בהתחלה ההמלצות הנ"ל הן כלליות בלבד! בהצלחה נועה

05/11/2002 | 23:40 | מאת: תיקי

נועה שלום, תודה רבה על תשובתך המפורטת. אין לי מילים לתאר את הקושי הענק בשתיה בלבד במשך 8 ימים. אלו היו הוראות הרופא המנתח. ההנחיה שלו היתה להגיע לדיאטנית כשבוע אחרי הניתוח אולם הוא "שכח" לידע אותי שעלי לקבל טופס 17, ועוד פרוצדורות למיניהם. וכך, עד שהגיע היום הגדול, וסוף כל סוף עברו להם 8 ימי הצום - לא יכולתי להתקבל אצלה מסיבות טכניות. לכי תסבירי לקיבה מורעבת שיש לחכות מספר ימים נוספים עד שכל הביוקרטיה תסתיים! לכן פניתי דרך הפורום. ושוב תודה גדולה על ההתיחסות הרצינית. יש לי שאלה נוספת, קצב הירידה שלי מאוד מאוד איטי (לטעמי). ירדתי רק 2-3 קג' ואני כבר 10 ימים אחרי........ האם הסיבה יכולה להיות שמאחורי כבר ירידה קודמת של כ-30 קג? ירידה זו היתה לפני כחצי שנה. האם עלי לצפות לירידה איטית הרבה יותר מאשר לו היו אלה הקג' הראשונים שאני מורידה? בברכה, תיקי

מנהלי פורום תזונה קלינית