יין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/02/2002 | 16:03 | מאת: שלזינגר רות

באחד מתוכניות הטלוויזיה נמסר ששתית יין גורם לסרטן השד. לי ידוע ששתית חצי כוס יין אדום ליום טוב לזרימת הדם ומונע התקפי לב. מה דתכם ומה המלצתכם?

רות שלום, היו עבודות שהראו קשר בין צריכת אלכוהול ועליה בשכיחות סרטן השד. מצד שני העבודות עליהן את מדברת בהראו קשר מיטיב של יין אדום ומניעת טרשת עורקים גם נכונות - אבל החומר המועיל ביין מצוי גם במקורות אחרים, למשל פירות וירקות ומקורו בכלל בקליפת הענב (לכן רק יין אדום אפקטיבי) כעקרון, גם אם ההקשר לסרטן השד לא בהכרח "נקי" (כי אולי לנשים שהרבו בשתית אלכוהול היו עוד נטיות מזיקות אחרות) אלכוהול מזיק לגוף ורעיל לכבד, ולכן אם ניתן להשיג את האפקט החיובי ממקור אחר, עדיף.

07/02/2002 | 13:00 | מאת: שלזינגר רות

תודה על התשובה. לא מדובר על שתית אלכוהול מסיבית אלא חצי כוס יין בלבד כתוספת לארוחת צהרים. גם כמות זו מהווה סיכון והיא אסורה?

מנהלי פורום תזונה קלינית