דופמין משמין?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/10/2002 | 15:49 | מאת: מאיה

האם דופמין שמתקבל מתרופות גורם לעליה בשמשקל? אחרי 5 שנים של פרקינסון בגיל צעיר יחסית, עליתי במשקל 20 קג! לא מצליחה להתמודד - כאילו שהלך לי מנגנון הפיקוח העצמי והשליטה. יש לך עצה?

01/11/2002 | 10:38 | מאת: דנה ויינר

מאיה שלום, לאחר חיפושים נרחבים בספרות ובאינטרנט לא נראה כי לדופמין השפעה ישירה או כמעט כל השפעה על עליה במשקל. לתרופה זו תופעות לוואי רבות ולרוב גורמת באופן ישיר לאיבוד במשקל בשל נטייתה לגרום לבחילות והקאות, חולשה כללית ועייפות. אנו רואים בקרב חולי פרקינסון רבים את העליה במשקל, בעיקר בשל מגבלה בתנועה, עייפות וחוסר מוביליות ותאבון שנשאר כמעט זהה. אינני יודעת מה רמת פעילותך, אך המלצתי, גשי לדיאטנית בקהילה שתוכל להרכיב לך תפריט מתאים עם שילוב ( במידת האפשר ) של פעילות גופנית, מתונה ככל שתהא על מנת לעזור לך לרדת במשקל. באתר זה קיימת כתבה מפורטת יותר לגבי מחלת הפרקינסון ושיטות טיפול. בחיפוש כתבי פרקינסון. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית