תזונה של ילדה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/10/2002 | 21:37 | מאת: רויטל

בתי בת שנה ושלושה חודשים, היא עדיין יונקת, כאשר היא אוכל תזונה טובה פרט להנקה (בשר, מוצרי חלב, ירקות, פירות) אני כבר שלושה חודשים עושה דיאטה במהלכה הורדתי כ- 11 ק"ג, ואכלתי מוצרי דיאט, האם הממתקים המלאכותיים עוברים בהנקה? האם יש בכך בעיה מבחינת בתי? האם נדרשות בדיקות כלשהן? האם אגב מותר לילד בגיל הזה לאכול מוצרים המכילים ממתיקים מלאכותייים? בתי לא קיבלה ישירות מוצרים כאלו זו הייתה שאלה כללית. האם יש בעיה מבחינת התזונה שלה עקב הדיאטה? יש לציין שבגיל שנה נערכה לה בדיקת דם כללית והתוצאות היו מעולות, לאחר מכן התחלתי בדיאטה. היא מסכימה לאכול מגון יותר גדול של מוצרי מזון בעיקר בחודשיים האחרונים. יש לציין שבמהלך הדיאטה הקפדתי על אכילת מוצרי בשק, חלב, ירקות ופירות כל יום ולקחתי ברזל, מולטי ויטמין לנשים מניקות וB12 1000 מק"ג – כדור מציצה כל יום. במהלך כל שנה ושלושה חודשים המשכתי לקחת B12 על דעת עצמי לאחר שניתן לי בהריון, יש בכך בעיה מבחינת התינוקת? (1 כדור מציצה של 1000 מק"ג ביום)

רויטל שלום רב, לפי תאורך עושה רושם שהתפריט של בתך מאוזן. גם ציינת שבדיקות שעשית לה מעולות. אני שמחה בשבילך גם שהנקת וגם שכעת את מצליחה לרדת במשקל. באשר לממתיקים, יש מעבר שלהם לחלב, אבל בכמות נמוכה יחסית. לדברי ד"ר זלוצובר מומחה לסוכרת הריונית ואנדוקרינולוגיה אם את אוכלת כמויות שאינן חורגות מהמותר, אין מקום לדאגה. בנוסף היות והילדה כבר אוכלת מגוון מזונות, מן הסתם ההנקה כעת היא בנפח של 2-3 ארוחות ביום, כך שהחשיפה מינימלית. באשר לתוספות שאת נוטלת, סביר להניח שמזמן כבר אין לך חסר (במיוחד במינון כ"כ גבוה כפי שנטלת). אני ממליצה להפסיק בנטילה ולחדש רק אם לפי בדיקת דם יתברר שנחוץ. אם יש לך נטיה לפתח חסר, תוכלי לאחר הפסקת ההנקה ליטול תוספים מדי פעם כתוספת למזון המגוון שאת אוכלת.

מנהלי פורום תזונה קלינית