הבן שלי אלרגי לחלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/09/2012 | 11:31 | מאת: ענת

הבן שלי (בן 3)אלרגי לחלב ואני מעוניינת לתת לו לאכול מוצרים המכילים את כמות הסידן שדרושה לו, איזה תחליפים אני יכולה לתת לו ואיזה כמות?

20/09/2012 | 12:07 | מאת: מיכל רוזנברג

ענת שלום, בגיל 3 בנך זקוק ל 3 מנות חלב או תחליף חלב ליום. אם אין לו אלרגיה לסויה אז מוצרי סויה מועשרים בסידן (גבינה מסויה, מעדן סויה וכו) מהווים תחליף הולם. ישנם מזונות נוספים שמכילים סידן אבל בכמויות קטנות. חשוב לעבור על כל התפריט של בנך ולהרכיב תפריט אישי. אני ממליצה לך בחום לפנות ליעוץ דיאטני אישי, לפחות חד פעמי, לבדוק את התפריט היומי שלו, ולערוך שינויים בהתאם, אם צריך. בריאות שלמה, מיכל

מנהלי פורום תזונה קלינית