האם הוכח שאספרטיים מזיק בהריון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/10/2002 | 05:20 | מאת: מיכל

23/10/2002 | 15:59 | מאת: דנה ויינר

מיכל שלום, קיימים ויכוחים רבים באשר לבטיחותו של המוצר הנ"ל, הואיל ובשנים האחרונות חלה עליה משמעותית בצריכתו. אכן כממתיק מלאכותי הינו בעל יכולת לגרום לנזקים רבים במינונים גבוהים ויש האומרים גם במינונים נמוכים, אך לא אכנס לזה כאן. באשר לאספרטיים והריון. לרוב ההמלצה היא לא לצרוך יותר מ - 2 כוסות שתיה ביום של משקה המכיל אספרטיים. ודאי שמת לב כי על המוצר כתוב מהי הצריכה המומלצת לאדם הבריא וכן שלחולי פנילקטונוריה אסור לצרוך מוצרים אלו כלל. אספרטיים מתפרק בגוף לחומצת אמינו פניל אלנין. ישנם אנשים באוכלוסיה שאינם מסוגלים לעשות מטבוליזם תקין לחומצה זו, והיא מצטברת בדם ובמערכת העצבים. הבעיה היא שמחלה זו הינה שכיחה יחסית באוכלוסיה, ואין אפשרות לזהותה בזמן הריון. האפשרות כי העובר סובל ממחלה זו, הכמות הקטנה ביותר עלולה לסכן את התפתחותו וחייו , ומכאן מגיעה ההמלצה לא לצרוך מוצרים המכילים אספרטיים. בבברכה,דנה

23/10/2002 | 17:06 | מאת: ליטל להב

הי מיכל אוסיף משהו קטן לתשובתה היפה של דנה. צריכת אספרטיים בזמן הריון קושרה במחקרים רבים לשינויים עד נזקים באיזורים שונים במח העובר. חלק מהאזורים האלה קשורים לרכישת מיומנויות למידה מורכבות, ואחרים קשורים לבקרה הורמונאלית (ההיפותאלמוס). הבעיה היא, שלא כל כך נראה את הנזקים האלה בשלבים המוקדמים של החיים. הם יבואו לידי ביטוי בשלבי ההתבגרות המינית של הילד. ישנו המון חומר על כך ברשת, ותוכלי לערוך חיפוש משלך. בכל מקרה, אני חוזרת על תשובתי אלייך מלפני כמה ימים. חבל להסתכן, צריכת אספרטיים בזמן הריון אינה מומלצת. בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית