צמחונות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/10/2002 | 03:42 | מאת: טל

האם מנת טבעול/טופו יומית לאנשים צמחונים(לא בשר ודגים אבל כן ביצים ומוצרי חלב)יכולה למנוע חסרים בברזל וb12 ? תודה

טל שלום! מנת תחליף לבשר המבוססת על חלבון סויה מכילה ברזל אך יעילות ספיגתו פחותה מאשר מן החי. היא אינה מכילה כלל ויטמין B12. ויטמין זה קיים בביצים ומוצרי חלב אך בכמות קטנה. התשובה לשאלתך - תלוי. יש אנשים שמצליחים לשמור על רמות תקינות גם עם כמות מינימלית של מרכיבים אלו. יש כאלה שלא. התוצאה - התפתחות חסרים תזונתיים. הדרך להתמודד עם זאת - לעשות בדיקות דם תקופתיות על מנת לאתר חוסרים אלו ובמידה והם קיימים, אפשר לפתור זאת ע"י שינוי התזונה או ע"י לקיחת תוספי מזון. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית