אצות וואקאמה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/07/2012 | 18:27 | מאת: ליטל

קניתי אצות וואקאמה מיובשות. בסימון הערכים התזונתיים רשום שאין לצרוך יותר מ 300 מק"ד יוד ביום. ממש מעל זה רשום שבאצות בחבילה יש 24 מ"ג יוד. הסתכלתי באינטרנט לברר על המידות מק"ד ומ"ג והתברר שצריך להכפיל ב1000. כלומר שהחבילה מכילה 24,000 מק"ד יוד. שזה המון! כי רשום שאפשר לאכול עד 300 מק"ד ביום. זו לא חבילה ענקית אלא בסה"כ מאה גרם. ככה שלפי מה שרשום אני יכולה לאכול ממש קמצוץ. 1/80 מהחבילה. חשבתי שאולי יש להם טעות והתקשרתי לחברה "מזרח ומערב" התברר שזו לא טעות ושזה מה שמשרד הבריאות ממליץ. איך אפשר לבשל עם זה? באיזו כמות? מה אתן אומרות? האם אצות וואקאמה מסוכנות לבריאות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/07/2012 | 16:36 | מאת: דנה ויינר

שלום ליטל, באכילה חד פעמית או אחת ל.. לא יקרה כלום. הכוונה במינונים קבועים יומיומיים. לא צריך גם לאכול את כל החבילה. האם להמליץ על האצות באופן כללי- איני רואה סיבה להמליץ באופן קבוע, אבל בתבשיל חד פעמי אחת לשבוע-שבועיים- איני רואה בעיה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית