עייפות מתזונה לא נכונה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/10/2002 | 21:44 | מאת: שואלת

היי אני בת 26,וכמעט תמיד תמיד עייפה.למרות שאני ישנה בסדר בדר"כ.כמעט תמיד בצהריים אני מתה מעייפות.ואם אני לא ישנה בצהריים אז בערב אני גמורה.אני לא עובדת קשה מאוד,ואני סטודנטית שנהנית מלימודיי.נדמה לי שהבעיה היא בתזונה.אני אוכלת המון שוקולדים,מתוקים חטיפים וכ...סנדביצים לפעמים ומקפידה על ארוחה חמה ביום.מעבר לעובדה ששמנתי,יש לי תחושת כבדות בבטן ובכלל אני מאוד עייפה(לא שמנתי המון ,שוקלת 59 קילו לגובה מטר וחמישים ושש). מה אתן ממליצות לי לא לאכול?או מה כן לאכול?אני חייבת לציין שאני סובלת מאולקוס ולכן מוכרחה לאכול פחמימות כל היום,כמו קרקרים לחם,וכ... אודה על כל עזרה. ביי

17/10/2002 | 15:25 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

שלום לשואלת אחלק את תשובתי לשני חלקים, א. בנושא העייפות . ב. בנושא ההשמנה או העליה במשקל א. בנושא העייפות יתכן כי יש כאן חסר של ויטמין B12 . ויטמין זה מצוי בעיקר במזונות מהחי ,בשרים שונים בעיקר בקר, אך גם בהודו עוף ודגים. מהתרשמותי לגבי צריכת המזון שלך אינך מקפידה לאכול מנה בשרית כל יום במשך השבוע כך שיכול להיוצר מחסור. חשוב לציין שויטמין זה קשה גם לספיגה וישנם גורמים רבים המשפיעים על ספיגתו כך שגם אצל אנשים שאוכלים בשר יכול להיות חסר. גם אנמיה עקב חוסר ברזל או חומצה פולית שיכולה להיות עקב תזונה לא נכונה יכולה לגרום לעייפות, לכן כדאי לך לגשת לרופא משפחה ולבקש בדיקות דם לברור הנושא. ב. בנושא העליה במשקל - מחישוב ערך שנקרא BMI שהוא משקל לחלק לגובה בריבוע, מקבלים ערך שהוא מדד למצב תזונתי: תת משקל BMI 25 והשמנה BMI> 30 . מחישוב ערך זה עבורך יוצא 24. זאת אומרת שאת בטווח המשקל התקין. יתכן את מרגישה כי עלית קילו או שניים ולכן על מנת לשמור על משקלך ההמלצות הן לתזונה נכונה, פחות ממתקים. במידה והינך סטודנטית וצריכה לקחת את ארוחותייך כסנדויצ'ים אפשר גם מלחם קל. להוסיף ירקות לתפריט ו2-3 מנות פרי ביום. ובערב לאכול ארוחה חמה המכילה את כל מרכיבי המזון: פחממות (פסטה, אורז,תפוחי אדמה), מנה בשרית, ירקות ושתיה. כמובן בלי להפריז בכמויות. יעוץ מפורט יותר לא יכול להינתן ON LINE ולכן כדאי לך לפנות במידת הצורך לדיאטנית דרך קופת החולים או דיאטנית פרטית בקהילה. בהצלחה נועה

17/10/2002 | 21:24 | מאת: שואלת

מנהלי פורום תזונה קלינית