תזונת ילד עם PDD

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/10/2002 | 17:22 | מאת: מיקה

הילד בן שנתיים, אובחן בלוקה ב-PDD בשבועות האחרונים. הילד כמעט ואינו אוכל דבר - הוא שותה מטרנה, נרתע ממאכלים רכים מדי או מלכלכים, ממאכלים בעלי מרקם הזר לו , ולמעשה אוכל מגוון מאד מצומצם של מאכלים (שניצל מדי פעם, לחם, מעדני חלב וכו'). מאד נמשך לאכילת מוצרים המכילים שוקולד. בבדיקה מטבולית התגלה חוסר של מס' ויטמינים - בעיקר ויטמין E, ותמונה המאימה לתת-תזונה. הוא סובל מעצירויות רבות וכן מעיכול קטבולי, ונודף מפיו ריח של אצטון. שאלותיי היא - כיצד ניתן לגרום לו לאכול מאכלים נוספים, להוסיף לו את החומרים החסרים, והאם יתכן כי החסרים עצמם גורמים לחלק מהסימפטומים של התסמונת או להפך - שהתסמונת גורמת לעיכול לקוי.

מיקה שלום! ראשית אני מפנה אותך לשאלה כללית שנשאלתי לגבי תזונה המתאימה ל PDD. יש שם מידע שייתכן ויעניין אותך באופן כללי. השאלה והתשובה מופיעות בדף 86. לפני שאענה לשאלותייך, חשוב להדגיש שילד אשר נתגלו הפרעות פיזיות הקשורות בתזונה (ציינת חוסר משקל, חוסר בויטמינים ספציפיים, חוסר איזון מטבולי - עם ריח אצטון, עצירות, וגם בררנות במזון), מומלץ בחום ולטעמי אפילו חובה לטפל בו במסגרת רפואית מתאימה. אני הייתי ממליצה על מרפאה המשלבת רופא גסטרואנטרולוג ילדים וכן דיאטנית ילדים. יש מרפאות כאלו בבתי החולים הגדולים וגם אצלנו. במסגרת טיפולית מקצועית שכזו ניתן יהיה לטפל באחריות הראויה במגוון הבעיות שציינת. לשאלתך, בחלק מהילדים עיקר הבעיה נובעת מרגישות המעיים לסוג חלבונים מסוים במזון. בשל כך עלולות להופיע תופעות כפי שציינת. שווה לנסות את הדיאטה המוצעת (של הוצאת אותם חלבונים מהתפריט) שכן השיפור ההתנהגותי שיכול להופיע בעקבותיה יכול גם להביא לשיפור באכילה ובבחירת המזון ובהמשך לשיפור במצב התזונתי. בכל מקרה, יש לטפל ברצינות בבעיות שהתעוררו. ייעוץ on line יכול לכוון אך אינו במקום טיפול. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית