ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/10/2002 | 21:51 | מאת: שי

אני בן 26 וסובל מרגישות במערכת העיכול שמתבטאת בכאבים בקיבה לאחר אכילה ותחושה לא נוחה באיזור המעי ללא ממצא פתולוגי בבדיקת דם שעשיתי התברר כי יש אצלי מחסור בויטמין B12 וחומצה פולית למרות שאני אוכל בשר ומוצרי חלב שאלתי היא מדוע יש מחסור ומה ניתן לעשות

15/10/2002 | 19:24 | מאת: ליטל להב

שלום שי יש מספר דברים שחסרים לי. אתה אומר "ללא ממצא פתולוגי". הייתי רוצה לדעת איזה סוג של ברור קליני עברת. כאבים לאחר אכילה יכולים להוות סימן למשהו לא תקין. גם ויטמין B12 וגם חומצה פולית הם מרכיבים חשובים ביצירת כדוריות הדם האדומות. שילוב של חסר בשניהם (אגב מה מצב הברזל וההמוגלובין?לא ציינת), ביחד עם תופעות גסטרואינטסטינליות, יכול גם הוא להצביע על בעיה כלשהיא במערכת העיכול. למשל, הקיבה מפרישה חומר מסוים שבלעדיו לא ניתן לספוג B12 כך שמחסור בגורם זה יגרום לחוסר ספיגה של הויטמין. בקיצור, יכולות להיות מספר סיבות לחסר ויש לערוך ברור קליני מקיף יותר (תחת ניצוחו של רופא המשפחה שלך). מכל מקום, בנתיים, יש להשלים את החסרים בויטמינים אלה, ע"י נטילת תוספי מזון ספציפיים שלהם. יחד עם זאת, חשוב לברר את המקור להופעת החסר על מנת שהחסר לא יחזור על עצמו בשנית ,וחוזר חלילה. בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית