אי סבילות לגלוטן?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מזה 6 שנים אני מאובחנת כבעלת אי סבילות ללקטוז ברמה בינונית-גבוהה. אני נמנעת לרוב ממוצרים המכילים לקטוז, לבד מכוס חלב שאני מחלקת על 4 כוסות קפה לאורך כל היום או באירועים מיוחדים. למרות ההקפדה אני עדיין סובלת מהתופעות הנלוות לרגישות, כמו בטן נפוחה (מאוד!), כאבים במעיים, יציאות לא סדירות (שילשולים ועצירויות לחלופין) גזים, בחילות וכאבי קיבה על בסיס יום יומי.. לאחרונה עלתה אצלי ההשערה כי אני סובלת מאי סבילות לגלוטן או לפרוקטוז. קראתי כי בנוסף לתופעות הקשורות במערכת העיכול, רגישות לגלוטן גורמת גם לרגישיות בעור, ואני אכן סובלת מאטופיק דרמטטיס, אגזמה כרונית, תסמונת ריינו ואלרגיה עורית לחומרי נקיון, קוסמטיקה וטקסטיל.. האם כדאי להתחיל דיאטה ממוצרים המכילים גלוטן או לפנות קודם לייעוץ רפואי? יכולות להיות בעיות אחרות שהתסמינים הנ"ל נילווים אליהן?
שלום רחלי, מכל המזונות עם לקטוז, בחרת את הכי גרוע לשלב בתפריט. מציעה בשלב ראשון לעבור לחלב דל לקטוז ולקחת כדורי לקטאז. לגבי רגישות לפרוקטוז ואלרגיה לגלוטן, זה צריך לבדוק ולוודא. אין טעם להמנע ממזון אם אין הוכחה חד משמעית לבעיה, הויום הבדיקות הינן מדוייקות דיו.פני לגסטרואנטרולוג לבירור. בברכה,דנה