עודף טריגליצרידים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/01/2002 | 22:33 | מאת: תיתי

האם רמה גבוהה של טריגליצרידים בדם (אך כולסטרול תקין) תטופל ע"י דיאטה, או גם ע"י תרופות? ואילו? זו שאלה לידע כללי. אין לי ערכים מדויקים. תודה!

31/01/2002 | 15:59 | מאת: adi

תיתי, רצוי בכל אופן להוריד את השומן הרווי והממתקים, וכן דברי מאפה. עדי

תיתי שלום, רמה גבוהה של טריגליצרידים אפשר לשפר על-ידי הפחתת פחמימות פשוטות וסוכרים (כולל פירות). כאשר הרמות מאוד גבוהות (קרוב ל-1000) זו כבר סכנה בריאותית ממשית ועלול לגרום לדלקת בלבלב, במצב כזה יש צורך לפנות לטיפול רפואי. על איזה רמה מדובר והאם יש בעיות רפואיות נוספות?

31/01/2002 | 16:16 | מאת: תיתי

תודה על התשובה! אני לא יודעת פרטים. נשאלתי ע"י מתרפא דנטאלי. אני רק רוצה לדעת לידע כללי, אילו תרופות נותנים במצב כזה.

מנהלי פורום תזונה קלינית