משומר-מעושן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/11/2011 | 11:33 | מאת: לאון

ג.נ. האם סלמון מקופסת שימורים (כלומר, משומר)- מסרטן, בדומה לסלמון מעושן? לאון

13/11/2011 | 14:31 | מאת: דנה ויינר

שלום לאון, בואו נשים דברים בפרופורציה. סלמון מעושן לא מסרטן, מעולם לא הוכח.כן צריכה מוגברת של מזון מעובד, מעושן ועתיר נתרן מעלה תחלואת סרטן במערכת העיכול, וכלן מומלץ להגביל צריכה באופן כללי.שימורים לרוב מכילים כמותג בוהה של נתרן ועל כן פחות מזינים. בברכה,דנה

13/11/2011 | 20:05 | מאת: לאון

דנה שלום, לפי כל המידע שקראתי, סרדינים, הרינג וטונה הנם מזונות מומלצים. האם מידע זה שגוי? אבל בדרך כלל, כל אלה באים משומרים. במצבם הטרי, טעמם איום ונורא. אז מה את ממליצה לעשות? להימנע מאכילתם? או לאכול כמות מתונה שלהם? אם כמות מתונה, כמה זה כמות מתונה? אשמח להבהרתך. לאון

מנהלי פורום תזונה קלינית