כמות מיץ גזר טרי ליום שאסור לעבור אותה.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/09/2011 | 17:06 | מאת: רוית

שלום רב, אני נוהגת לסחוט כל בוקר מיץ גזר טבעי בשביל עיכולים סדירים, ובריאות. מה הכמות המותרת של מיץ גזר שלא מומלץ לעבור אותה? עקב כל מיני הרעלות סלניום ששמעתי עליהם וכו.. הכמות שאני שותה כרגע היא כוס גדולה כל יום. שזה 250-300 מ"ל. לרוב בצרוף תפוח יחד. וביחד זה 300 מ"ל. ליום. כבר חודש. האם בגדול מותר לשתות כל יום כוס מיץ גזר לחלא נזק והצטברויות של מגנזיומים ומתכות וסלניום? אותה שאלה לגהי סלק סחוט טרי, כמה מותר לשבוע

11/09/2011 | 09:33 | מאת: דנה ויינר

שלום רוית, אין שום סכנה של הרעלת סלניום או כל מתכת אחרת משתיית מיץ גזר ליום. לרוב מדובר בכמות גדולה של בטא קרוטן, נגזרת של ויטמין A, אך לא בכמויות האלו. כמו כן תלוי מכמה גזרים את מכינה את המיץ. בברכה,דנה

11/09/2011 | 12:53 | מאת: רוית

שיוצא מהם 250 מ"ל מיץ גזר. כוס כזאת כל יום כל הזמן, לא מזיקה בשום צורה? על מה דיברו שסלניום שוקע כמו אבנים בכליות?

מנהלי פורום תזונה קלינית