שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/09/2002 | 20:57 | מאת: דבי

נניח שאני אוכלת 1200 קלוריות ליום. אני בת 45. שוקלת 75. אם אעשה כל יום הליכה של 60 דקות כמה לערך ארזה בשבוע? כמה ארזה בשבוע אם אוכל את אותו תפריט בדיוק ללא ספורט?

16/09/2002 | 23:16 | מאת: adi

דבי, אי אפשר לדעת כי: 1. לא מסרת גובה. 2. לא "ראו את הגוף". 3. האם יש עבר של דיאטות. עדי

19/09/2002 | 11:47 | מאת: דנה

דיאטת השמנה לתינוקת. בתי בת ששה חודשים ואינה עולה מספיק במשקל, היא שוקלת 6,250 ק"ג והיא באחוזון 9 , הילדה אנרגטית באופן יוצא דופן, זוחלת במהירות רבה, ישנה אמנם כל הלילה אבל במשך היום כמעט ואינה ישנה. יש לציין שהיא אוכלת יפה אולם אינם עולה במשקל בקצב הדרוש? למרות שכל ארוחותיה "מעובות" באורז או קורפולור. הייתי מבקשת עצה, מה ניתן להוסיף למזון על מנת לספק לה תוספת אנרגיה, זאת מתוך הנחה שאי העליה במשקל נובעת מעודף האנרגיה המוצאת?

דנה שלום! הצורך ל"השמין" ילד מתעורר כאשר מזוהה פגיעה בגדילתו. האם את בטוחה שזהו המקרה אצל בתך? האם היא שברה יותר מעקומת גדילה אחת, כלומר הייתה באחוזון 25 או 50 בעבר? האם גם הצמיחה לגובה נפגעה? פגיעה בגדילה יכולה להיות סימן למחלות ומצבים שונים ולכן דורשת אבחון נכון והתייחסות בהתאם. זאת עושים ראשית בטיפת חלב ואחר כך אצל רופא הילדים. לפי מה שאת מתארת, אם אכן הבעיה היא רק של הוצאת אנרגיה מרובה, אזי בגיל זה, אם הכל תקין, ניתן לסמוך על מנגנון ויסות הרעב. כלומר, אם היא זקוקה לאנרגיה נוספת היא תדרוש אותה. במידה ואכן קיימת בעיה, יש דרכים להוסיף אנרגיה במזון אך מומלץ תמיד לעשות זאת בייעוץ פרטני אצל דיאטנית המתמחה בילדים. נועה

דבי שלום! חסרים נתונים קריטיים על מנת לעשות חישוב. מעבר לכך, זו לא ממש מתמטיקה מדויקת כי יש גורמים משפיעים אשר אותם לא ניתן לחזות. למה שלא תנסי ותראי? כך תקבלי את התשובה המדוייקת ביותר. זו מסגרת קלורית סבירה לדיאטה הרזייה וההליכה מומלצת 3 פעמים בשבוע ויותר. בהצלחה! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית