דלקות לבלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/09/2002 | 21:16 | מאת: ליאת

אמי הקשישה סובלת מדלקות חוזרות בלבלב וגם מסכרת ועודף כולסטרול. היא נוהגת לאכול מזון מטוגן ולצרוך מזון עתיר סוכר כל יום. רציתי לדעת אם הרגלי אכילה כאלה עלולים להחיש הופעת התקף נוסף של דלקת בלבלב. תודה.

03/09/2002 | 08:39 | מאת: דנה ויינר

ליאת שלום, התשובה היא כן. ללבלב חלק בלתי נפרד ממערכת העיכול, הלבלב מפריש אנזימי עיכול והורמונים כגון אינסולין. העמסה של מזון עשיר בשומן ובסוכר יכול להעמיס על תפקוד הלבלב, ובמידה וכבר יש נטיה לדלקות בלבלב יש לנקוט בצעדים חמורים לשינוי הרגלי התזונה, דיאטת דלת סוכר ושומן, ללא אלכוהול,אשר תהא מורכבת באופן מבוקר ע"י דיאטנית קלינית. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית