סלק בתנור ללא שום תוספת,וללא הקליפה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/04/2011 | 15:23 | מאת: דרומי

מהוא האינדקס קלימי של הסלק,מהם הערכים התזונתיים,והאם הוא מומלץ לחולה סכרת....ומדוע הוא נחשב לבריא

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2011 | 21:46 | מאת: דנה ויינר

שלום, האינדקס הגליקמי של 80 גר'סלק הינו :64 זה נחשב לבינוני והעומס הגליקמי הינו 4. בסלק יש הרבה סיבים תזונתיים ואשלגן. הפיגמנט שמקנה לו את הצבע- בטאין- נחשב לנוגד חמצון חזק. חשוב לזכור שסלק עשיר בחומצה אוקסאלית בעלת תרומה ניכרת להווצרות אבני כליה מסוג קלציום-אוקסלאט. ניתן לשלבו בתפריט של סוכרתיים בכמות מוגבלת ואינו נחשב לירק חופשי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית